Simply Red тръгват на турне във Великобритания през есента на следващата година, за да популяризират предстоящия си албум „Blue Eyed Soul“, съобщи Contactmusic. „Blue Eyed Soul“ ще излезе на 8 ноември.

Изпълнителите на хита „Fairground“ ще изнесат 11 концерта. Турнето им ще започне с шоу на 6 октомври 2020 г. в Нюкасъл и ще приключи с концерт в Борнемут на 23 октомври същата година.

Фронтменът Мик Хъкнъл заяви, че се надява останалите членове на бандата, с които е на сцената от 2003 г., да дадат много от себе си в тези концерти.

През 2015 г. бандата издаде първия си албум от 8 години – „Big Love“. Макар че Мик 8 години не бе работил със Стив Люинсън, Кенджу Сузуки, Кевин Робинсън, Дейв Клейтън и Рони Рот, временната им раздяла означаваше, че фронтменът на бандата ще може да си създаде по-ясна представа за звученето й.

„Албумът „Stay“ на Simply Red от 2007 г. ме отдалечи от групата – каза той. – Дълго се питах какво точно е звученето ѝ. Сега знам, че то е оригинално. Всъщност не познавам друга банда, която да обединява в едно различни музикални елементи.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви