Снимка за спомен си направиха общинските съветници в Бургас. Днес бе последното заседание на ОбС в този му формат, след като след месец ще се проведат местните избори и в него ще влязат в голямата нови лица. Много от партиите обявиха вече листите си, а част от съветниците се включват и в борбата за кметския пост. През 4 години ОбС липсваха сериозните политически сблъсъци, като той ще се запомни най-вече със голямото превъзходство и мнозинство на ПП ГЕРБ.

Председателят на ОбС Костантин Луков сподели пред медиите равносметка за работата си със съветници през последните 4 години. Той не скри и разочарованието си от някой от колегите си в зала

Представил съм отчет, в който е написано всичко е подробно. В него всички граждани на Бургас могат да видят всеки съветник какво е свършил. Всеки се обяви за голям разбирач и че е свършил много, но в отчетът пише колко са докладните, колко са изказванията, колко от тях са подзаконови нормативни актове, а не докладни за детски площадки или да наградим някой със значка. Искам да благодаря на всички общински съветници за свършената работа. Искам и да се извиня, ако съм засегнал някой с мое изказване. Старах се спазвам правилата на Общински съвет. За съжаление не успях да се преборя с тенденцията те да се нарушават, но така е и в цялата държава. Никой не иска да спазва правилата и когато правиш забележки, ставаш конфликтен„, каза Луков.

За финал председателят пожела следното: Новият общински съвет да бъде по-добър от стария.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви