Заради очакваното натоварено движение по пътищата от 14:00 до 20:00 ч. днес се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщават от агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една – за Кулата и Варна, и в участъците с ремонт на автомагистралите „Струма“ и „Хемус“.

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик, АПИ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR)

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, както и карта с временната организация на движението от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 + twelve =