Минимум като резултат от месните избори очакваме този от миналите такива. Това каза каза областният координатор на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, който придружен с водачът на листата за общински съветници професор Севдалина Турманова и лидерът на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев, регистрираха в Районната избирателна комисия кандидатите си за предстоящите избори.

По този начин Бойчев отново изрази увереност, че съветниците от ПП ГЕРБ ще имат мнозинство в местния парламент

Имаме много нови лица в листата със силно гражданско представителство. В нея са представители на академичните среди и доказани специалисти, които могат да допринесат много за развитието на Бургас. Ще си партнираме с ВМРО и Гергьовден, които са и на избираеми места. Доказано това партньорство е ползотворно за града ни. Искаме да вкараме нова енергия и идея в Общински съвет-Бургас“, поясни още той.

Кандидатурата на Димитър Николов, за кмет на Община Бургас, официално беше внесена от ръководството на партията. Двама уважавани учени, от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, заемат първите места в екипа на Николов. Водачът проф. Севдалина Турманова е химик, регионален представител на БАН за област Бургас. Тя е с над 20-годишен трудов стаж във висшата образователна система. Нейни трудове са публикувани в списания в САЩ, Великобритания, Германия, Унгария. Към момента е зам.-областен управител на Бургас

Гражданското присъствие в листата ще ни даде пряка връзка с бургазлии и техните проблеми и искания. Програмата на кандидатът ни за нов мандат като кмет г-н Димитър Николов е със слоган „Успех за Бургас“. Това значи, че ще продължим да работим по приоритети ни – образование, здравеопазване, екология. Ще надграждаме това, което е направено до този момент. Подкрепяме всички добри каузи за Бургас„, сподели от своя страна проф. Турманова.

Проф. Сотиров е представител на гражданската квота. Той е експерт по невронни мрежи, обществени мрежи, магистър по електроника, доктор по информатика. Зам.-ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ активно работи за развитието на младите ИТ специалисти в Бургас.

Една от изненадите за политиката в Бургас е номинацията на известния специалист по детски болести д-р Борис Ангелов. Той е завеждащ Първо отделение по педиатрия на УМБАЛ – Бургас. През кабинета му всеки ден минават десетки деца, като акцент в работата му е грижата за най-малките пациенти от 0 до 3 години.

В листата на ГЕРБ отново е и д-р Антонио Душепеев – завеждащ Родилно отделение в УМБАЛ – Бургас и дългогодишен председател на Комисията по здравеопазване в местния парламент.

За първи път в политическата надпревара влиза и Светлина Николова – два пъти носител на приза „Акушерка на годината за Българя” и национален консултант по кърмене. Николова е старши акушер в Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария” и основен лектор на училището за родители „Биберон“.

По традиция в листата на ГЕРБ има и архитект. Тази година това е дипломираният в Германия Петър Статев. Той е член на УС на Съюза на архитектите в България (САБ) и председател на Дружествения съвет на САБ в Бургас.

Георги Дракалиев, който е член на Националното ръководство и областен председател на ВМРО, отново ще работи в партньорство с ГЕРБ. В листата има още един представител на патриотичната формация – финансистът Николай Стоянов.
За първи път и Движение Гергьовден са в листата на ГЕРБ. Зам.-председателят и областен лидер на партията Георги Маринчев е в първата двайсетица.

ВМРО и Гергьовден са част от партиите, които подкрепят кандидатурата за кмет на Димитър Николов.

Още една от изненадите в листата на ГЕРБ е името на актьора Тони Минасян. Той е в трупата на ДТ „Адриана Будевска“ от 2010 г., може да бъде видян и на сцената на Сатиричния театър. Тони Минасян е познат и от киното и телевизията. Въпреки професионалните си ангажименти той предпочита да живее в родния си Бургас.

Освен университетски преподаватели, като кандидати за общински съветници, ще видим и директора на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, както и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов. Така ГЕРБ прави заявка, че сектор образование ще продължи да бъде приоритет.

В листата на партията, като гражданска квота, е и капитанът на националния отбор на България по кикбокс и двукратен световен шампион Атанас Божилов.

Сред кандидатите се отличават представители на различни спортни клубове, донесли слава на страната по цял свят

Силен акцент е поставен и на младежките политики – сред регистрираните кандидати е лидерът на Национално сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов, политологът Атанас Бошев, младият специалист в сектор туризъм Мартин Славов.

В листата е и Евелина Михалева – експерт в сектор транспорт и областен лидер на една от най-успешните структури на партията – Жени ГЕРБ.

Традиционно сред кандидатите има и представител на Съюза на репресираните от комунистическия режим. Това е журналистът Иван Ванков.

На почетното 51-во място е настоящият председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет – Димитър Людиев. Структурата на партията потвърди доверието си в неговото лидерство, но той да отвори път на нови лица за политиката.

За пореден мандат излизат настоящият председател на Общинския съвет Костантин Луков, журналистът Веселин Пренеров, пиарът Калояна Живкова, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, както и икономистите Красимира Маркович и Пеньо Мечков.

Целият списък с кандидати може да видите тук:

1. Проф. Севдалина Турманова – Инженер химик
2. Проф. Сотир Сотиров – Проф. по „Системи с изкуствен интелект“
3. Веселин Пренеров – Журналист
4. Георги Дракалиев – Председател ВМРО – Бургас
5. Виолета Илиева – Инженер
6. Д-р Антонио Душепеев – Лекар
7. Петър Статев – Архитект
8. Калояна Живкова – Пиар специалист
9. Юлиян Георгиев – Мениджър
10. Д-р Борис Ангелов – Педиатър
11. Иван Гаврилов – Икономист
12. Димчо Грудев – Специалист туризъм
13. Евелина Михалева – Мениджър
14. Пеньо Мечков – Икономист
15. Тодор Йосифов – Мениджър
16. Анелия Иванова – Юрист
17. Георги Маринчев – Икономист
18. Юлиян Кулев – Мениджър
19. Тина Писарова – Инженер
20. Ивайло Колев – Застраховател
21. Бойчо Георгиев – Инженер еколог
22. Костантин Луков – Адвокат
23. Красимира Маркович – Икономист
24. Николай Стоянов – Координатор на ВМРО
25. Тони Минасян – Актьор
26. Тодор Колев – Инженер
27. Жейна Жекова – Икономист
28. Станислав Андреев – Инженер
29. Стефан Колев – Финансист
30. Георги Кузманов – Управител на фирма
31. Адриана Палазова – Прокурист
32. Антон Берданков – Инженер
33. Диян Димов – Инженер икономист
34. Павел Чепов – Историк
35. Юлиян Станков – Икономист
36. Румен Ангелов – Финансист
37. Стефан Георгиев – Президент на клуб по борба
38. Атанас Бошев – Политолог
39. Светлина Николова – Акушерка
40. Атанас Божилов – Двукратен Световен шампион по кикбокс
41. Мартин Славов – Историк
42. Пламен Сяров – Инженер
43. Иван Ванков – Журналист
44. Димитър Добрев – Мениджър
45. Лиляна Драгоeва – Инженер икономист
46. Николай Иванов – Мениджър
47. Любомир Събев – Електротехник
48. Петко Георгиев – Председател на ИКТ клъстер
49. Деян Димитров – Предприемач
50. Таня Атанасова – Икономист
51. Димитър Людиев – Мениджър

ГЕРБ издига и четирима кандидати за кметове на кметства. Това са Йордан Йорданов за град Българово, Любомир Узунов за с. Маринка, Владо Стоянов за с. Извор и Христо Колев за с. Равнец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 + fourteen =