Българският боксьор, който почина след мач в Шкодра, Албания се казва Борис Станчов, а не Исус Величков, както бе съобщено от Българският професионален боксьов съюз. Станчов се е качил на ринга под името Исус Величков, съобщи bTV.

Самият Величков публикувал статус във „фейсбук“: „Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!“

Все още не е ясно как се е стигнало до смяната на имената и размяната на документите. В момента тече заседание на УС на Българския професионален боксов съюз, на което трябва да се изясни цялата ситуация.

„Никак не ми иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков – с международния му паспорт и лична карта“, заяви Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС

По думите му, за да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа – лиценз, който Исус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги имал на името на Исус Величков.

На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков“, допълни Николов

Относно практиката за получаването на необходимите документи, Николов обясни, че мениджърът уговаря срещата. Той е длъжен да предостави в офиса на Българския професионален боксов съюз всички документи. Той ги е представил на името на Исус Величков. Въз основа на тези документи се дава разрешение.

„Ще стигнем до истината.“, категоричен е Венцислав Николов.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви