Кметът Димитър Германов и бургаският депутат Ивелина Василева направиха първа копка на един от най-важните проекти в Община Приморско за последните години, а именно

възловото кръстовище между улиците „Перла“ и „Стамополу“ към плажа.

Проектът е на стойност 1,6 милиона лева, а средствата са осигурени изцяло от държавния бюджет. В ремонта се включва както преасфалтирането на участъка, така и подмяната на съществуващата канализационна система, която ще сложи край проблемите, които се създаваха при по сериозен дъжд и години наред тревожиха собствениците на имоти в района. Проектът е свързан с подобряване на транспортното обслужване и жизнената среда и включва осигуряване на нови обособени места за паркиране, тротоари, зелени площи, детски съоръжения, детска площадка и велоалея.

„Това е изключително важен момент за Приморско, защото така ще се осигури значително по-добър достъп до плажа. Ние сме туристическа община и всяко нещо, което би ни направило по-атрактивни в очите на туристите, е добре дошло. Не можем да говорим за целогодишен поток от туристи, но дори и в края на септември т.г. имаме все още голямо количество гости. Благодаря на бургаските депутати, че помогнаха в осигуряването на средствата за ремонта. До май 2020 г. този участък ще бъде напълно преобразен“, каза кметът на Приморско Димитър Германов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви