Китайската компания „Momo“ пусна на пазара Zao – ново приложение с изкуствен интелект, което позволява на потребителите на iPhone в Китай да заменят лицата на актьори във филми и сериали със своите. Приложението бързо доби широка популярност и оглави класацията с най-използваните в азиатската страна приложения.

Така например много потребители замениха лицето на Леонардо ди Каприо със своето в „Титаник“. „Игра на тронове“ също е популярен обект за боравене с апликацията,

Според „Bloomberg“ оригиналната версия на приложението Zao предоставя на „Momo“ „безплатни, неотменими, постоянни, прехвърляеми права на всяко генерирано от потребители съдържание“.

Това подтикна Китайския изследователски център за електронна търговия да публикува изявление, в което твърди, че приложението „нарушава определени закони и стандарти, определени от нацията и индустрията“ и призова властите да се вгледат в казуса.

„Momo“ бързо преразгледа потребителското споразумение на Zao, за да отговори на притесненията на експертите. Сега, освен ако няма предварително одобрение на потребителя, приложението няма да използва качени снимки или видеоклипове за друго, освен за подобряване на софтуера.

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви