Трета жертва на убийците Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. Това подозират близки на мистериозно починала възрастна жена.

Близки на починалата Цветанка Стоянчева откриват, че след смъртта й липсват 70 000 евро от продадена земя. Дни по-късно установяват, че апартаментът, в който тя е живеела, е продаден при съмнителни обстоятелства, а името на гарант е именно на единия убиец, виновен за зверството край Негован, където бяха открити два разфасовани трупа в чували.

Апартаментът на жената е продаден на Петър Петров от Радомир, а пълномощник при сделката е Шляпашки.

Жената е починала при мистериозни обстоятелства, а малко преди смъртта си тя е изтеглила сумата от 70 000 евро от сметката си, защото не е имала доверие на банките. Държала е парите в чанта с документи в дома си, съобщава Нова тв.

„Майка ми почина на 18 септември 2018. Обадиха ми се от полицията, че е паднала между коли. В Окръжна болница бе закарана. Казаха, че е получила инсулт и не ме допуснаха. Няколко дни се борят за живота й и на 18-и почива“, спомня си една от щерките на починалата. „Тя живееше тук, в квартал Гео Милев в столицата, с голямата ми сестра Мая – тя страда от деменция. Майка ми също не беше добре със здравето. Тя не знаеше на моменти къде се намира, не можеше да познава хората“, спомня си жената.

„Искахме да платим тока след смъртта й, но тогава разбрахме, че апартаментът е продаден на 27 юни 2018 година – малко преди тя да умре“, добавя дъщерята на починалата. „С Шляпашки майка ми се е запознала посредством голямата ми сестра Мая. Те са били колеги с Пламен в Техническия университет. Тя работи като чистачка. Споменала е, че има нужда от боядисване и той й е предложил да й помогне и тя го е наела. Сменял е патрона на майка ми, носил им е кафе и алкохол. Той се внедрява между тях и започва да изпълнява някакви дребни поръчки, докато влезе в кожата на майка ми“, смята жената.

„Майка ми имаше много имоти и е изтеглила сумата от последната продажба и я е държала в себе си. Сумата е изчезнала от апартамента й и разбрахме, че и апартаментът е продаден. Според мен са й давали хапчета, помогнато й е да бъде фатален изхода. Тя искаше да прехвърли апартамента на Мая, а не да го продава“, признава щерката на починалата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви