Единствената коалиция за предстоящите местни избори в Бургас „Ние, гражданите“ представи днес кандидата си за кмет и част от листата за общински съветници.

В коалицията влизат партията на Велизар Енчев „Българската пролет“, БЗНС, Радикал-демократическата партия, БЗНС „Александър Стамоболийски“ и Тракийското дружество. Тя е подкрепена и от Гражданско движение „Сила“.

Амбициите на коалицията са е да е втора политическа сила в Бургас. Всички от новото формирование са категорични, че името на следващия бургаски кмет ще е Теодор Шейков, адвокат.

Теодор Шейков е роден на 15.01.1979 г. в Бургас и е завършил ПГРЕ „Г.С.Раковски“. След това и университета Пантеон-Асас, Париж. Специализирал е в университета „Жан Моне“, Париж. В Бургас е бил член на Общинската избирателна комисия за местни избори през 2007г. От 10 години работи като адвокат в Бургас. Представен беше като изключителен професионалист. На 27.09. той и коалицията ще излязат с предизборната програма, която съчетава „мъдростта и опита на по-възрастното поколение и идеите на младите хора“.

От коалицията се обявиха за нов модел на управление. Това е и една от причините Шейков да приеме предложението за издигане на кандидатурата му за кмет на общината. Той ще разчита на гражданската квота, от която предимно е съставена и листата. Шейков е син на известния бургаски лекар Шейков, който повече от 10 г. живее в Германия.

Ангел Божидаров смята, че изборите ще са трудни. Според проучване, с което разполагал, следващият местен парламент ще е пъстър, а ГЕРБ няма да има не само мнозинство от съветници, но и необходимото квалифицирано от 34 души, при гласуване на продажба на общински имоти. Като сателити, подкрепящи решенията на управляващите, той посочи СДС и ДПС. Божидаров определи като положително това, че следващият ОбС може да е доста разнороден, тъй като досега заради подчертаното мнозинство на ГЕРБ „половината им съветници спяха и не знаеха какъв е дневния ред, само гласуваха. След изборите ще трябва да се научат да работят в нова обстановка“.

„Ние сме единствената местна коалиция и ще работим за гражданите на Бургас, без да се съобразяваме с партийните централи“, категоричен е и водачът на листата Бенчо Бенчев.

 

Първите 11 имена в листата са следните:

1. Бенчо Бенчев, бизнесмен

2. Ангел Божидаров, общински съветник

3. Тодор Ангелов, председател на ТД „Екзарх Антим I“, зам.-председател на ОбС

4. Дойчо Дойчев, областен председател на БЗНС

5. Степан Дадурян, журналист

6. Стоян Колев, общински съветник, финансов директор на „Фаркол“

7. Гергана Арамова, технолог в „Славянка“

8. Теодор Шейков, адвокат

9. Д-р Дора Здравкова, лекар от м.с.Черно море

10. Георги Николов, журналист от Канал 0

11. Георги Марков – щангист, европейски и трикратен световен шампион

Ангел Божидаров добави, че в листата има и много бивши членове на НФСБ, в която партия той членуваше неотдавна. Като пример посочи 13-тата в листата – Мара Георгиева, председател на клуба на НФСБ в „Лазур“ със 70 члена. В листата влиза и акад. Иван Тагавов – един от най-известните бургаски бизнесмени и местни политици от близкото минало, който преди години също беше общински съветник.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Сбирщина убитаци, ще го гледате общинския съвет през крив макарон. Единият подсъдим червен милионер, другият ненормалник Божидарката, дето на човек не прилича, сумати партии смени, третият безработен некадърен адвокатин дето щял да става следващия кмет на Бургас, нищо, че майка му го издържа още на 40 годишна възраст, четвъртият Степанчо никога през живота си не е бил журналист, а е най-мързеливият от бившите оператори на Скат. Е тва ако е алтернатива на ГЕРБ, припадам от смях!!! Не знам на какви наркотици сте ама ги спирайте докато е време …

  2. До „Сбирщайн“

    Адвокат Шейков човек с принципи и идеи, които винаги е помагал на хора в беда и е гледал не едно и две дела на хора в лошо финансово положение. Относно Божидаров, да се присмиваш на заболяванията на хората е изключително грозно и неморално. Божидаров винаги се е борил за доброто на съгражданите си, още 2007 активно участваше в протестите срещу петролопровода Бургас-Александруполис, които щеше да съсипе бизнеса и природата в региона и изцяло беше в ущърб на Бургас и на България.
    А Бенчев никога не е бил червен, той беше от гражданската квота на БСП. Не е бил и член на БСП.

    P.S. Знам кой си, не се излагай като оплюваш бившите си колеги от СКАТ, защото самият ти си некадърен и малоумен. Не ти отива.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви