Националният ни отбор по подводен риболов, воден от 9-кратния абсолютен шампион на България – Валентин Люцканов от КПР „Черноморец“ Бургас, се класира осми на 32-то Евро-Африканско първенство.

Шампионатът, поставил своеобразен рекорд от участници, се проведе миналата седмица в Свендборг, Дания. Общо 34 отбора, от които 19 мъжки и за първи път -15 женски, влязоха в надпреварата за престижната титла.

Националите ни – Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев от „Черноморец“ Бургас, Анастас Бъчваров от „Марлин“, Приморско и Мирослав Илчев от Несебър, постигнаха целта си.

Високият им резултат извоюва на България квота за участие в Световното първенство по подводен риболов, което ще се проведе в Италия през 2020 година. Състезанието ще се състои между 17 и 21 септември в акваторията на Арбатакс-Тороли, на източното крайбрежие на остров Сардиния.

Резултатът им от първия състезателен ден се оказа финален за Евро-Африканското първенство 2019. Причината е фатален инцидент с един от португалските участници, който остана завинаги в студените води на Балтийско море. Трагедията е станала по време на втория ден от екстремната надпревара.

од. Те се подготвят за предстоящото държавно първенство, което ще се проведе на 21 и 22 септември в акваторията между Маслен нос и плаж Оазис.

Желанието на бургаските момчета е да запазят отборната и индивидуалната си титли, които завоюваха през 2018 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви