На въпрос на BurgasNews не се ли притеснява от удари под кръста заради повдигнатите му от прокуратурата три обвинения за укривателство на Митьо Очите, докато е бил издирван от Интерпол, както и за държане на боеприпаси, Бенчо Бенчев е категоричен, че не е. Бизнесменът заяви, че е чист пред съвестта си и не е направил нищо нередно. Нещо повече, през през последната година е правена ревизия на бизнеса му, при която не са открити никакви нарушения.

„Аз съм на 67 години и до този момент никога не съм нарушавал закона. Убеден съм, че ако делото срещу мен тръгне, ще излязат много интересни неща и всички обвинения ще отпаднат. Истината е, че съм невинен”.

Бенчев разказа пред медии, че от излязлата информация от Турция се оказва, че не е укривал никого. „Бяхме задържани на 3. юни. Тогава е излязла и заповедта на Интерпол. Няма как да съм укривал някой, който не е бил търсен“, посочи Бенчев.

Относно обвиненията за незаконните боеприпаси той е убеден, че те ще отпаднат в съда. Имало голямо разминаване в информацията за броя на откритите у дома му патрони. Освен това намерената у дома му пушка не е криминално престъпление, а административно, което подлежи само на глоба.

Той е убеден, че това е един скалъпен, политически процес и смята, че всичко е започнало заради Ролс Ройса, който притежава.

Бенчев коментира казуса на пресконференцията на коалиция „Ние, гражданите“, която ще участва  в местните избори. Бенчев е водач на листата.

На снимката: Бенчо Бенчев е първият вляво

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви