Порталът на българските общини Kmeta.bg за седми пореден път организира конкурса “Кмет на годината”. Вотът на стотици хиляди граждани отново определи победителите в деветте различни категории на престижната надпревара. Своеобразното национално допитване се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми.

Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им. В това издание на конкурса хората оценяваха работата на кметовете и екипите им не само за последната година, а за целия мандат 2015 – 2019 г.

Официалната церемония по награждаване се проведе в столицата и кметът на община Поморие Иван Алексиев бе отличен с приз за кмет на годината в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”.

„Развълнуван съм и съм приятно изненадан. Богатото историческо наследство и разнообразният културен живот на Поморие през годините утвърдиха града ни като фестивална столица на българското Черноморие.

Месеците юни, юли, август и септември са низ от атрактивни събития и фестивали, обхващащи различни сфери на културата и изкуството. През летния туристически сезон гостите на Поморие достигнаха близо 100 хил. души, почти половината от които чуждестранни туристи, а музейните обекти бяха посетени от над 20 хил. души.

Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-вече на подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, заради която в Поморие се реализираха мащабни инфраструктурни, туристически и културни проекти.

Благодаря на организаторите на конкурса, на хората, които са гласували за нас и на моите съграждани. Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават”, каза кметът Алексиев, приемайки отличието, връчено от министъра на туризма Николина Ангелкова.

На церемонията присъстваха министри, заместник-министри, представители на законодателната и изпълнителната власт.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven + three =