Есента идва в понеделник

0
152

На 23 септември 2019 в 10:50 часа българско време започва астрономическата Есен в Северното полукълбо с равноденствието. Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя започва с есенното равноденствие, което е около 23 септември в Северното полукълбо и около 21 март в Южното полукълбо.

Според метеорологията есенни са месеците – септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май – в Южното полукълбо.

Първият есенен ден ще е почивен.

В неделя ще отбележим деня на Независимостта на България, а понеделник е почивен заради празника.

Ето и какво ще е времето през почивните дни.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, главно в събота преди обяд над източните райони с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток, в Източна България – от североизток. Минималните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 6° и 11°, в котловинните полета, където ще бъде почти тихо, ще бъде с малко по-ниски сутрешни температури и в отделни райони там са възможни и първите есенни слани.

Дневните температури в събота и неделя ще останат без особена промяна, в понеделник и вторник ще се повишат и ще бъдат между 8 и 24 градуса. Във вторник ще се повишат и минималните, от запад облачността ще се увеличава и към сряда на места в Западна България ще превали.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here