В Ахелой беше проведена международна среща по програма “Европа за гражданите”. Основната тема на срещата беше бъдещето на младите хора в Европейския съюз, перспективите за развитието им и отношението им към евроскептицизма след европейските избори през 2019 година.

В срещата се включиха младежи от България, Румъния, Унгария и Полша. Те имаха възможността да разменят мнения, да разговарят по различни въпроси, засягащи тяхното развитие и бъдеще в обединена Европа

В дискусията се включиха още: народните представители Ася Пеева – член на Комисията по образование и култура в НС и Галя Желязкова – член на Комисията за младежта и спорта в НС, заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев, кметовете на  на Ахелой – Иван Георгиев и на румънския град Фаркашлака – Лехел Ковач,  Сузан Роган – Заместник-кмет на Аяк – Унгария, Анна Паячковска – Секретар на Община Чезанов – Полша, Миклош Мариан – Координатор на програмата.

Проектът “Перспективи за младите хора в Европа след Европейските избори 2019 г.: Позитивно мислене и дебати относно Евроскептицизма” се осъществява по мярка 2.1 “Побратимяване на градове”, Направление 2: Демократична ангажираност и гражданско участие: Насърчаване на демократичното и гражданското участие на ниво ЕС от програма “Европа за гражданите” 2014-2020 г., в партньорство с град Аяк, Унгария; град Чешанов, Полша и град Фаркашлака, Румъния.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven + 3 =