В напрегнатото и забързано ежедневие на работещата жена, винаги е трудно да се намери баланс между професионален и личен живот. Да се грижите за външния си вид и здравето си, докато сте заети с кариерата си, може да бъде предизвикателство. Посещението в салона за педикюр може да Ви се струва като излишно удоволствие и губене на време, но в действителност е много повече от това. Да си правите педикюр от време на време всъщност е много важно за здравето на Вашите крака. Тази процедура не само ще Ви помогне да изглеждате добре поддържани, но е и полезна за Вас!

Педикюрът е важен не само преди началото на лятото, когато е време да замените ботушите си за елегантни сандали и искате да сте сигурни, че краката Ви ще изглеждат добре и поддържани. Педикюрът е от значение както за здравето на краката, така и за цялостното Ви здравословно състояние. В следващите редове ще Ви запознаем с някои от ползите на редовния педикюр.

Намалява риска от инфекции

При тази процедура краката се овлажняват и кожата се хидратира, което предотвратява появата на пукнатини и развитието на инфекции. Мръсотията и бактериите от краката Ви се почистват, така се възпрепятства растежа на гъбички и бактерии. Професионалното почистване и подрязване на ноктите ще Ви помогне да избегнете врастналите нокти и ще намали риска от инфекции.

Държи мазолите под контрол

Мазолите се образуват по някои части на ходилото, там където кожата е подложена на непрекъснато търкане. Това е начинът на тялото да защити тази зона, но ако това триене продължи твърде дълго, кожата може да се напука и да се образува болезнена язва или възпаление. При процедурите към педикюра се осигурява допълнителна хидратация, за да се предотврати образуването на мазоли и се премахват вече съществуващите такива, преди да причинят проблеми. По същия начин, ексфолирането на мъртвата кожа на краката Ви ще предотврати натрупването ѝ и появата на пришки или вроговяване на кожата, които също могат да бъдат болезнени. Премахването на този слой мъртва кожа също стимулира растежа на нова, здрава кожа.

Подобрява кръвообращението

Топлата вода и масажът, на които се наслаждавате по време на педикюр, подобряват кръвообращението на краката, намаляват болката и дискомфорта и приятно затоплят крайниците Ви.

Подобрява здравето на ставите

Масажът на краката спомага раздвижването на ставите, което намалява сковаността, помага за облекчаване на стреса, намалява значително болката, причинена от разтежения и травми.

 Педикюрът има релаксиращ ефект

Едно от най-важните предимства на тази процедура е нейният терапевтичен ефект. Със сигурност ще Ви накара да се откъснете от забързаното си ежедневие, да слезете за малко от високите токчета и да се насладите на приятен, успокояващ масаж от ръцете на професионалист, а като краен резултат – красиви и поддържани нокти и ходила.

Тази терапия допринася не само за доброто разположение на духа, но и подобрява цялостното Ви здравословно състояние.

За да можете максимално да се насладите на всички ползи от педикюра, е необходимо процедурата да бъде извършена от лицензиран професионалист, на когото можете да се доверите. Пълен списък на салоните, които предлагат педикюр наблизо до вас, ще откриете на Studio24.bg, където можете бързо, лесно и удобно да запишете час в избрания от Вас салон.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви