Близки на жертви на тежки престъпления протестират пред парламента с искане за справедливи присъди.

Подписката за промяна в закона при тежки престъпления, която близките на убитото момиченце от село Сотиря започнаха, ще бъде предадена на депутатите. В кметството на селото всекидневно пристигат стотици пратки с нови подписи в подкрепа на такава законова промяна.

Непознати от цялата страна са организирали пунктове и доброволни групи за събиране на подписи за най-тежкото наказание. Сега законът предвижда при самопризнание присъдите на извършителите да бъдат намалени.

Искаме доживотните присъди да не бъдат намалявани, да няма споразумения при положение, че си е признал, заяви бабата на убитата Криси от Сотиря.

Милка Георгиева носи на протеста училищната раничка на своята внучка, в която са прибрани 15 882 подписа в подкрепа на желаната промяна.

Продължава събирането на подписи, а подписката ще продължи, докато делото на убиеца на Криси влезе в съда, заяви Милка.

Депутатите да надигнат глава, призова Милка, защото ако е било едно тяхно дете, нямаше да постъпят по този начин.

На протеста пред Народното събрание, освен Милка Георгиева, присъстват и майката на Дарина, която бе убита заедно с детето си през 2018 г. от съпруга ѝ бащата на убитата студентка Вероника от Велико Търново. Има групи, сформирани от София и други градове, които ще се присъединят към протеста.

Правната комисия на Народното събрание ще разгледа днес исканите промени в Наказателния кодекс.

КРОСС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 + 3 =