Новият омбудсман Диана Ковачева излезе с препоръка към Община Бургас да бъдат взети всички възможни мерки, с които да се гарантира безпрепятственото упражняване от хората с увреждания на правото им преференциално паркиране на специално обозначените места за това.

В писмото до местната администрация и Общински съвет Бургас, Ковачева пише, че липсата на действия от страна на общината за равен достъп накърнявало достойнството на хората с увреждания, защото се налагало да преминат значително разстояние до паркирането си автомобили

„Граждани с увреждания отбелязват, че сградите, в които живеят, попадат в обхвата на Синя зона. Споделят безпокойството си, че в немалък брой случаи не могат да паркират автомобилите си в близост до дома си, тъй като обозначените със знак Д21 места са недостатъчни за всички правоимащи„, продължава омбудсманът.

Хората с увреждания се оплаквали, че в Наредбата за престой и паркиране на превозните средства не се позволявало на хората с увреждания, чиито жилища са на територията на Синята зона, да получат място, което е обозначени за техния автомобил.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви