Цвета караянчева - председател на НС

Цвета Караянчева остава в болница. Възстановяването ѝ ще продължи около месец. Председателят на парламента беше настанена в болница „Лозенец“ в късния следобед вчера след катастрофата, която претърпя.

Автомобилът на НСО, в който е пътувала Цвета Караянчева, се е движел в посока към Шумен, докато в завой, близо до село Върбак, е ударен от насрещно движеща се шуменска кола

Директорът на болница „Лозенец“ проф. Любомир Спасов обясни, че Караянчева има фрактура в областта на лявото рамо, но вече няма нужда от други интервенции.

Лекарят коментира и дали е имало нужда от хеликоптер: „Никой не може да се ориентира какво е състоянието след катастрофата. Дали има вътрешен кръвоизлив или не. Тук направихме скенер на главата, на шийните прешлени. В спешни ситуации това се преценява на място“, обясни още проф. Спасов

Караянчева се е придвижвала с кортеж от два служебни автомобила. По първоначални данни 31-годишна жена, която е шофирала колата, е загубила контрол над нея, поради което е ударила колата на НСО, в която е била председателят на Народното събрание.

Започна разследване, което трябва да изясни причините за катастрофата.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви