За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на „bTV Media Group“ под наслов „Да изчистим България заедно“. Тя ще се проведе днес.

Тази година са определени 3 зони, които бургазлии могат не само да почистят, но и да съчетаят това с приятно прекарване на още няколко часа там, тъй като са сред най-живописните райони около града:

1. Неохраняема плажна ивица след Северен плаж, към плаж „Солници“;

2. Парк „Минерални бани“;

3. Парк „Росенец“.

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените зони, както и в почистването на междублокови пространства и градинки, като Община Бургас осигурява достатъчно количества чували и ръкавици.

В самия ден на „голямото чистене“, 14 септември, от 9:30 до 11:00 ч., в пунктове на 3-те зони, определени за чистене, ще се раздават чували и ръкавици на хората, включили се в кампанията.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ:

След почистването чувалите със събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени в близост до път или до налични съдове за отпадъци! Община Бургас е създала организация за своевременно извозване чрез екипи на Консорциум „Титан Бургас“ и „Евроимпекс“ ЕООД.

От общината напомнят, че продължава инициативата за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско предприятие „Чистота ЕКО“.

На 14 септември срещу предадени 3 кг празни пластмасови бутилки в някой от 19-те Мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, ще получите безплатно 5 литра висококачествен пакетиран компост за вашата градина или стайни растения.

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която е бургазлийка, съвместно с Клуб „Приятели на морето – Бургас“ и директора на РИОСВ – Бургас – инж. Тонка Атанасова, ще участват в ежегодното почистване на морското дъно от отпадъци, в подкрепа на националната кампания „Да почистим България заедно“.

Тази година Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас ще почисти и водопад „Докузак“ в сърцето на Странджа планина.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви