танго опера

4 октомври (петък) е денят, в който Бургас ще посрещне „Мария от Буенос Айрес“. Дебютът на танго операта на композитора Астор Пиацола на морска сцена ще се състои от 19:30 часа в Държавна Опера – Бургас. Творбата буквално омагьоса публиката при националната си премиера като част от встъпителните събития от „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

След като покори града под тепетата и София, зрелищния спектакъл комбиниращ музика, танц, театър и поезия акостира в Бургас като част от афиша на третото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Организатор на културния форум Порт Прим Арт Фест е Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.

В ролята на Мария от Буенос Айрес публиката ще види Люси Дяковска.

До нея на сцената ще застанат Момчил Караиванов и Живко Джуранов. Атмосферата ще допълват изпълненията на оркестър, хор и балет на Държавна Опера Пловдив, както и гласът на традиционния испански инструмент бандонеон, поверен на Калоян Куманов. Режисьор на експресивното мултиарт представление е Веселка Кунчева („Дама Пика“, „Аз, Сизиф“, „Вграждане“).

Диригент е Константин Добройков, хореографията е на Явор Кунчев, а сценографията и костюмите са дело на Мариета Голомехова. Преводът на оригиналното либрето на поета Хорасио Ферер е на Даниела Меса.

Специфичното дуенде, енергия, емоция, който спектакълът носи правят „Мария от Буенос Айрес“ задължителна част от емоциите,

които всеки любител на класните сценични изяви трябва да си подари. В Бургас, Мария ще ви очаква на 4 октомври от 19:30 часа в Държавна Опера – Бургас. Билети можете да намерите на каса „Часовника“.

За повече информация и закупуване на билети: 0894 898 098

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви