Завърналият се в елитната Национална баскетболна лига „Черноморец” представи четиримата чужденци, които ще играят с екипа на бургазлии през новия сезон.

Както е известно, след четиригодишна пауза Бургас отново ще има представител в мъжката НБЛ в лицето на БК „Черноморец”. За целта от клубното ръководство направиха сериозна селекция, привличайки четирима нови състезатели.

БК „Черноморец” приветства на официалната си страница пристигането на Джордан Батлър /снимката горе/, Миленко Великович, Блейк Рейнолдс и Джамаал Кинг.

Крилото на Щатския университет Норфолк Джордан Батлър през изминалия сезон води MEAC конференцията по борби и се счита за един от най-добрите защитници.

2.17 метровият център Миленко Великович е играл за „ОКК Белград” в първата сръбска лига и за „Паленсия Балонсесто” в испанската LEB Oro.

Блейк Рейнолдс е бивш капитан на шампионите на брашляновата лига, булдозите от Йеъл.

Пойнтгардът, водил „Червените светкавици” от Сейнт Франсис, играещи в първата дивизия на NCAA, Джамаал Кинг е лидер по асистенции и през миналата година в 10 мача отбелязва над 20 точки.

Всички те вече са част от отбора на БК „Черноморец”, в чийто състав влизат още Паулин Жардим, Стоян Милчев, Робърт Георгиев, Георги Кендеров, Ангел Димитров, Мартин Чоков, Николай Георгиев, Марио Начев.

Старши треньорът Йордан Колев ще може да разчита и на юношеския национал Томас Читадзе, който бе привлечен от БК „Делфин”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 − two =