За втори път през сезон 2019, Община Поморие и мотополигон „Тотьо Чакъров“ в с. Порой ще бъдат домакини на мотокрос състезание, като този път предстои провеждането на шестия кръг от Републиканския шампионат.

Състезанието ще се проведе в рамките на един ден – 15 септември 2019 г. /неделя/, а официалното откриване ще започне в 11.00 часа.

Това състезание е предизвикателство за нас, защото е второто за годината и за сезон 2019. Благодаря на Българската федерация по мотоциклетизъм за доверието и възможността отново да сме домакини на зрелищното събитие. Както обикновено, организацията в Поморие винаги е била на високо ниво и ние отново сме готови да посрещнем хилядите зрители на мотополигона в с. Порой. Трасето се поддържа целогодишно изцяло с общинския бюджет и непрекъснато се подобрява. Вече имаме изградена оросителна система. Надявам се, че до началото на следващия сезон ще имаме и изградени трибуни със седящи места за зрителите. Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев по време на нарочната пресконференция днес в София, в която участваха също и общинският съветник и майстор на спорта по мотоциклетизъм Неделчо Стайков, председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателят на организационния комитет на Grand Prix Румен Петков.

Първият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос – Grand Prix Поморие 2019, се проведе през м. март в памет на Тотьо Чакъров – дизайнер на мотокрос писти, включително и на тази в с. Порой. Оттогава мотополигонът, с уникалното за България пясъчно трасе, носи името „Тотьо Чакъров“.

За предстоящия пясъчен мотокрос в Поморие са подадени заявки за участие от над 100 състезатели от България, Гърция, Молдова и Турция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × one =