Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е бил пренесен тайно от дома си в Женева в парижката болница „Жорж Помпиду“, съобщава вестник „Паризиен“. Той е настанен в кардиологичното отделение и грижите за него са поети от светилото в кардиохирургията Филип Менаш.

Той ще му направи операция по трансплантация на стволови клетки. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя „може да прави чудеса“.

Повече подробности за състоянието на германския бивш пилот, както и какво е наложило да се стигне до такава операция, засега не се съобщават от лечебното заведение и семейството му. Личният му живот се пази ревниво в тайна от инцидента в края на декември 2013 г., когато удари главата си по време на ски-ваканция и престоя дълги месеци в будна кома.

Оскъдната информация за състоянието на Шуми идва от негови познати и стари приятели, според които той трудно комуникира и се движи с инвалидна количка. Състоянието му обаче явно е било оценено като достатъчно добро, за да предприеме пътуването от Женева до Париж.

gong.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

10 + 2 =