Трафикът ще се спира за кратки интервали от няколко минути
Трафикът ще се спира за кратки интервали от няколко минути

Европейската комисия публикува последния си отчет за количеството загинали в пътнотранспортни произшествия на територията на целия Европейски съюз. През 2018 г. на европейските пътища, вследствие на ПТП-та, са загинали 25 100 души.

Румъния и България имат най-висока смъртност на пътя в Европейския съюз.

Това показват анализите на Европейската комисия за 2018 г. Според статистиката 96 души в Румъния и 88 в България са загинали на 1 млн. население през миналата година. На трето и четвърто място се нареждат Латвия (78) и Хърватия (77). След тях следват Полша (76), Унгария (64), Гърция (64), Чехия (62), Литва (61) и Люксембург (60).

Най-безопасни са пътищата на Великобритания, Дания и Ирландия, където смъртността при инциденти е между 28 и 31 души на милион население. В повечето европейски държави тежките катастрофи със смърт са под 60 на милион.

Използването на смартфони по време на шофиране вече се е изкачило в четворката на най-честите причини за катастрофи по пътищата наред с превишената скорост, употребата на алкохол и наркотици и неизползването на предпазни колани на задните седалки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви