Снимачните екипи в Холивуд се обогатиха с нова длъжност – интимен координатор. Сред неговите задължения е да помага при заснемането на секс сцени и да предразполага актьорите да се „представят на ниво“ и да не се чувстват некомфортно в такива моменти.

Емили Мийди, която изпълнява ролята на изгряваща порно звезда в сериала на HBO „Нюйоркска комбина“, моли шефовете на канала на снимките да присъства интимен координатор. „При всяка каскада има координатор на каскадите, при снимки с животни винаги има треньор, а при снимки с деца винаги има кой да се грижи за тях. Съществуват протекции за всяко уязвимо звено по време на снимки, а никой не се грижи за секса по време на снимки, който е сред най-трудните за заснемане“, споделя Мийди.

Няколко дни след срещата ѝ с HBO, на снимачната площадка на сериала се появява Алисия Родис. Тя е назначена да следи за всичко около заснемането на секс сцените в „Нюйоркска комбина“. Впоследствие HBO наемат интимни координатори за всички свои продукции, включително за отрупания със суперлативи, но изпълнен с много секс сцени нов сериал „Еуфория“.

От програмния съвет на канала се похвалиха, че са много доволни от добавянето на тази длъжност в снимачния екип. „Интимният координатор е нещо като координатор на каскадите: човек, на когото режисьорът и актьорите могат да разчитат, за да се чувстват комфортно и в безопасност. Радвам се, че това се наложи в Холивуд“, споделя програмния президент на HBO Кейси Блойс.

Интимният координатор вече е признат като длъжност от Гилдията на американските актьори. Това ще са хора, които имат опит като актьори, каскадьори и хореографи, и ще допринесат за реалистичността на секс сцените, без да се налага режисьора и актьорите да се занимават с тяхното изпипване.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви