Политическата формация „Заедно за Бургас“ ще има кандидат за кмет на предстоящите местни избори през октомври. Това разкри пред бургаски медии Ангел Божидаров, един от основателите на групата в Общински съвет.

„За кандидат-кмет ще издигнем един много интелигентен и образован млад мъж, завършил образованието си във Франция. Той от съвсем скоро се върна в Бургас, след 10 години прекарани в Западна Европа. Не е познат много на местната общественост, но това е добре, защото няма политическо минало. Смятаме, че бургазлии ще го оценят. Съвсем скоро ще разкрием и неговото име официално“, каза Божидаров

Общинският съветник коментира и листата на „Заедно за Бургас“ за ОбС, както и очакванията си за изборите.

„Целта ни е да вкараме поне 5 души в Общински съвет, а за повече – каквото сабя покаже. Обединяваме малки партии, сред които и „Българска пролет“. Имаме политическо споразумение, но чакаме да видим кои партии ще се регистрират в ЦИК. Ясно е, че в малки партии не може да има присъствие на експерти, но ще имаме силна гражданска квота. Хора от различни сфери – право, медицина и други“, допълни Божидаров

Той сподели още, че „Заедно за Бургас“ са водили преговори и с други партии, но не са успели да се разберат с тях за обща формация. От петимата съветници, които сега са в местния парламент – Тодор Ангелов, Ангел Божидаров, Бенчо Бенчев, Стоян Колев и Георги Дражев, четирима ще останат в листата. Изключение ще направи само Дражев, с когото Божидаров призна, че от групата са имали принципни различия по провеждането на кампанията.

По непотвърдена информация на BurgasNews най-вероятно водач на листата ще бъде Бенчо Бенчев

„ГЕРБ няма да имат мнозинство в следващия ОбС. При всички положения ще имат поне 20 души в зала, но дори и с подкрепящите ги колеги от СДС и ДПС не мисля, че ще имат мнозинство. Това прави ОбС по-полезен, защото голямото предимство във вземането на решения не е хубаво. Следващият ОбС трябва да бъде по шарен, колкото повече гражданска квота и партии има, толкова по-добре“, каза още Божидаров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 5 =