бизнес форум

Българо-италиански бизнес форум, насочен към добрите практики и възможности за инвестиции, съвместна работа и партньорство между България и Италия, ще се проведе на 12 септември 2019 г. в Гранд Хотел Приморец – гр. Бургас. Събитието е организирано от Индустриален и логистичен парк Бургас, сп. Enterprise и Конфиндустрия България с официалното партньорство на КРИБ – Бургас и под патронажа на Община Бургас.

По време на форума ще бъдат представени нови възможности и успешните инструменти за нови инвестиции и развитие на бизнеса между двете държави.

В допълнение, ще бъдат дискутирани и възможностите за съвместна работа и партньорство в посока търговия и производство на текстилни стоки и машини, мебели, хранително-вкусова промишленост и др., както и формите за привличане на туристи от Италия в България и обратно. Специално участие ще вземат италиански фирми, предприемачи и инвеститори, с интерес за бизнес в България и региона.

Идеята на събитието е да бъде и платформа за организирани двустранни срещи между италиански и български фирми,

които да допринесат за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете страни.

На форума ще бъдат представени актуални данни и анализ на инвестиционния климат в България от страна на Българската агенция за инвестиции, както и основните предимства и макроикономически показатели на България като бизнес партньор.

Специален гост на събитието ще бъде Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Италия.

За участие като гост-лектори са поканени едни от най-големите италиански инвеститори в България. Събитието е насочено към представители на български и италиански фирми – собственици, управители и изпълнителни директори на компании от различни сектори и индустрии, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни проекти и бизнес по между им.