Международният филмов фестивал във Венеция избра своите победители. Очаквано, мрачният шедьовър на Тод Филипс „Жокера“ грабна „Златния лъв“. Наградата на журито пък прибра ветеранът Роман Полански за лентата си „Офицер и шпионин“.

В мрачната драма „Жокера“ на режисьора Тод Филипс за прочутия филмов злодей Хоакин Финикс, който пожъна възторжени похвали сред критиците по време на фестивала, играе вечния враг на Батман и проследява трансформацията му от уязвим самотник в самоуверен злодей

Военната драма на Роман Полански „Офицер и шпионин“ получи Голямата награда на журито. Тя е посветена на аферата „Драйфус“ – френски офицер, обвинен в края на 19 век в шпионаж в полза на Германия, който по-късно е оправдан.

Италианският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на кинофестивала във Венеция за ролята си във филма „Мартин Идън“, предаде Ройтерс

Творбата е адаптация на едноименния роман на Джек Лондон и разказва за беден, амбициозен писател. Сюжетът е пренесен в Неапол в началото на 20 век, допълва ТАСС.

За най-добра актриса журито определи французойката Ариане Аскариде за ролята й в „Световна слава“. Във филма тя играе майка, отчаяна да помогне на финансово притиснатото си семейство. Действието на драмата се развива в Марсилия.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви