Краш-тест за чудо и приказ

Необичаен краш тест направиха експертите по сигурността към Китайския център за автомобилни технологии и изследвания и водещи местни медии. Кросоувърът FAW Besturn X40 стана първият модел в страната, който постави рекорд за безопасност по въпросния метод.

По време на краш теста хеликоптер вдигна колата от земята и започна да ускорява. При скорост от 120 км/ч той хвърли кросоувъра. Поради огромната скорост на падане, на земята автомобилът се преобърна няколко пъти. След теста беше направена проверка състоянието на превозното средство и бяха събрани съответните данни.

Според съобщението на компанията, автомобилът е показал отлични резултати по всички точки на теста. Каросерията остана непокътната, вратите на колата все още се отварят лесно, без излишна сила. Установено бе, че резервоарът е цял, няма течове на гориво. Манекените на предната седалка са запазили нормалната си поза, което означава, че обезопасяването си е свършило работата. При провеждането на този и на друг краш тест – на C-NCAP, моделът получи максимална оценка за безопасност 5 звезди.

Подобни тестове възпроизвеждат някои реални инциденти по време на пътуване. Според статистиката, падането на превозни средства от мостове, скали и др. е типична форма на произшествие. Делът на смъртните случаи или тежки наранявания, причинени при такива падания, е значително по-голям, отколкото при други инциденти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви