С полагане на венци пред паметните знаци на участниците в борбата за национално освобождение, днес Поморие отбеляза 134-та годишнина от Съединението на България.

Националният флаг беше издигнат под звуците на химна в изпълнение на Общинския духов оркестър. Цветя по повод светлата дата поднесоха кметът на община Поморие Иван Алексиев, народният представител Ася Пеева, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, жители и гости на града. В памет на националните ни герои беше прочетена заупокойна молитва, а историкът Зорница Бубова произнесе слово, припомняйки значимостта на 6-ти септември.

Освен с общоградския ритуал, годишнината ще бъде почетена и с още една инициатива, организирана съвместно с Министерството на туризма – „Денят за вас“. Античната куполна гробница, Музеят на солта и Исторически музей – Поморие днес ще работят без входни такси и всеки, който желае, може да ги посети абсолютно безплатно.

Празничната програма ще продължи от 20.00 часа на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ с концерт-спектакъл на Държавна опера – Бургас. Участие ще вземат солистите: Мария Цветкова – Маджарова, Нона Кръстникова, Людмила Михайлова, Йордан Христозов, Делян Славов, Яни Николов, Валери Турманов и Костадин Мечков. Диригент ще бъде Цанислав Петков, а концертмайстор – Ваня Златева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви