Bentley Bentayga си има броня

Трудно е да си представим, но досега луксозният кросоувър Bentley Bentayga нямаше бронирана версия. Въпреки че потенциалните му собственици се нуждаят от защита не по-малко от тези на BMW X5 или Audi Q7 (баварците вече представиха сериозно бронирана версия на кросоувъра си). Сега обаче специалистите от канадската компания Inkas запълниха тази празнина.

Bentley Bentayga беше защитен по стандарта CEN BR6, който съответства на класа VR6 ( каросерията не може да бъде пробита от куршуми с калибър 7,62 мм, изстреляни от автомат АК-47). Това е може би единственото, което се знае за бронята на кросоувъра, освен твърдението на компанията, че тя може да издържи и на взрив от две гранати едновременно.

За разлика от други подобни проекти, този път от Inkas не са твърде склонни да навлизат в подробности. Компанията общо взето казва, че е използвала съвременни материали и подсилено окачване. Мощни спирачки, гуми, устойчиви на куршуми, и пожарогасителната система канадците обещават да монтират срещу допълнително заплащане. Цената на базовата версия на кросоувъра е 500 000 долара, което е почти два пъти над „обикновения“ Bentayga.

Външно, бронираната модификация практически не се различава от стандартния кросоувър. Бронезащитата е скрита под панелите на каросерията. Салонът представлява луксозна, но херметична „кутия“, неуязвима за изстрели от картечници и снайперска пушка. Под капака се намира стандартен двигател W12 с мощност от 600 конски сили.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви