Ариана Гранде съди модна компания

0
32

Поп сензацията Ариана Гранде е завела дело срещу модната компания Forever 21. Причината – неправомерно използване на имиджа й от страна на фирмата с цел да увеличи продажбите.

Искът, подаден от 26-годишната певица във федералния съд в Лос Анджелис, е за не по-малко от 10 млн. долара.

Според жалбата, с която разполага сп. People, от компания Forever 21 са използвали за своя рекламна кампания, вдъхновена от тоталния хит 7 Rings на Ариана Гранде, моделка, която поразително прилича на поп звездата.

В публикации в Инстаграм фирмата освен това е използвала без позволение и текст, видео и аудио от въпросното парче. Това се е случило, след като по-рано през годината Гранде е отказала да се включи в съвместна маркетингова кампания на Forever 21 и асоциирания бранд Riley Rose, тъй като предложената й компенсация е била недостатъчна за изпълнител от нейната класа.

Гранде твърди, че от Forever 21 са накърнили името, имиджа и правата й, създавайки впечатление у потребителите, че рекламната кампания протича с нейна подкрепа.

Звездата може да се похвали с над 65 милиона последователи в Туитър и над 163 милиона в Инстаграм. Съществена част от фенската маса на изпълнителката се застъпва с целевите пазари на Forever 21 и Riley Rose.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here