OLYMPUS DIGITAL CAMERA

СЕК-Бургас има амбиция значително да увеличи мандатите в следващия ОбС. Това стана ясно на пресконференция, на която бяха представени поредните трима кандидати за общински съветници.

Константин Бачийски не каза дали приема номинацията на партията за кмет на общината. Припомняме, че вчера беше оповестено, че Изпълнителният съвет на Политическа партия „Средна европейска класа“ взе единодушно решение официално да номинира като кандидат за кмет на Община Бургас Константин Бачийски.

Той обеща да оповести решението си в следващите дни, което вероятно ще стане след 9.09., тъй като му предстои командировка в чужбина

На пресконференция днес Бачийски подчерта, че за първи път СЕК ще участва в местните избори с пълна листа от 51 души, като около 15 ще са членове на СЕК. Останалите ще са от гражданската квота. Всички ще се борят за мажоритарен вот, конкретизира Бачийски. В листата ще влязат утвърдени специалисти, не само постигнали високи резултати в сферата, в която работят, но и такива, които са участвали в обществени каузи.

Пред медиите едни от кандидатите – Ончо Бахчеджян, който от 7 години живее в с. Маринка, подчерта необходимостта от по-добра комуникация между община, училище и бизнес с цел да се подобри подборът на кадри и се стимулира малкия и среден бизнес.

Николай Богов, строителен предприемач, подкрепи тази идея и наблегна на друг проблем: „Трябва да се съкратят сроковете за разрешения, не само в строителството. Необходима е по-тясна връзка между общината и кметствата по райони. Не е нормално едно писма да пътува от общината до съответния район 4 дни“, каза той и посочи необходимостта от по-голяма прозрачност при обществените поръчки, за да се създава мнение сред обществото, че те са нагласени.

В листата на СЕК ще участва и Стоян Царев от Бургас, който е производител. Той е член на партията от създаването й. Царев наблегна също на пропуски в комуникацията между общината и малкия и среден бизнес. Той подчерта нуждата от това общината да „изведе“ бизнеса в чужбина. Това ще допринесе за по-добра икономика, тъй като в момента „Бургас е един красив град, но икономиката му клони към нула. Общината се е концентрирала само в събиране на данъци. В Бургас има условия само за едрия бизнес“, заяви Царев.

Бачийски допълни кандидатите за съветници с това, че от икономическото развитие на общината зависи оставането на добрите кадри в града. „Бургас няма нужда от показни проекти, а от такива, водещи до трайна промяна в икономиката“, каза още той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви