Два нови модела предлага KIA

 

Компанията KIA обяви излизането на два нови модела – XCeed Plug-in Hybrid и Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid. Те са оборудвани с агрегат, който развива мощност от 141 к.с. В него влизат 1,6-литров бензинов двигател и електромотор.

Електромоторът захранва батерия с капацитет 8,9 кВт/ч, което осигурява пробег само на ток от 60 км. Възможностите на електрическата система се повишават с помощта на технология за рекуперация на кинетичната енергия. И двата хибрида са оборудвани с 6-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. XCeed ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 секунди, а Ceed Sportswagon – за 10,8 секунди.

При движение на електричество автомобилите генерират виртуален звук от двигателя, който предупреждава за тяхното приближаване. Двата модела са получи специална решетка на радиатора, която повишава аеродинамиката, а в лявото предно крило е вграден отвор за зареждане.

В списъка със стандартно оборудване влизат 16-цолови джанти (срещу доплащане се предлагат 17-цолови за комбито Ceed SW и 18-цолови за кросоувъра XCeed) и мултимедийна система с диагонал 8 инча (като опция – 10,25 инча). Отделно може да се поръча 12,3-инчов приборен панел Supervision.

Продажбите на хибридите стартират в началото на 2020 г., като от KIA уточняват, че те ще се предлагат единствено на пазара в Европа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × one =