Треньорът по борба и съпругата му Йордан и Марияна Атанасови бяха застреляни, разчленени, набутани в бидони и захвърлени край езерото в Негован преди седмици. Мотивът за убийството са пари, до които бандитите така и не са се домогнали. За зверството са задържани Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които били работници в дома на възрастните хора. Двамата се докопали едва до бижута, семейни ценности и пари за около 4-5 бона след убийството.

Майсторите изверги са разфасовали семейството с два ножа, казаха криминалисти пред в-к „Телеграф“. Тъй като единият се изтъпил, след като Марияна била нарязана, Георги взел друг нож – по-тъп, и заради това съдебните медици първоначално обясниха, че явно някой е бързал. По време на самопризнанията си двамата убийци разказали, че са използвали и ножица, за да режат кожата на жертвите си, но видели, че не става.

Двата ножа и ножицата са хвърлили в язовира. За да се търсят уликите, ще бъде пуснат водолаз да обследва дъното, уточниха от МВР.

Шефът на Криминална Полиция в СДВР Ангел Бадънков потвърди, че части от златните накити на убитите са били давани в заложни къщи. Колие и гривна на Марияна обаче били засечени не къде да е, а на врата на жената на Георги Нанчев.

„Вижда се, че не са нови, може би е предполагала, че са крадени, но ги е носила“, заяви Бадънков. Той допълни, че е погнусен и потресен от варварското престъпление.

Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на двамата мъже. От държавното обвинение се забавиха заради анализ на доказателствата и резултати от експертизи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen + seventeen =