Постоянна мярка „задържане под стража” определи състав на Бургаския районен съд спрямо двама криминално проявени и осъждани варненци, които на 27.08. извършили кражба на вещи от джип „Нисан Терано”, със старозагорска регистрация, паркиран на южния плаж в кв. „Сарафово“.

Iлужители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас буквално за часове установиха самоличността на извършителите на деянието.

Това са двама варненци / на 40 и 51 години/, които с „Дачия Логан”, с варненска регистрация, се опитали да напуснат област Бургас, но са задържани със съдействието на полицейските служители от Районно управление – Поморие в района на разклона за с. Каменар, общ. Поморие.

При извършено претърсване в купето на ползвания от мъжете лек автомобил „Дачия Логан” са намерени и иззети откраднатите от джипа „Нисан терано” : 550 лв., 110 турски лири, 15 купона за храна с номинал от 1 лв. и един купон за храна с номинал от 2 лв., собственост на семейство старозагорци. Открити са и три мобилни телефона, само в един от които е имало СИМ-карта.

Допълнително са проведени разпити на свидетели и разпознаване на лицата. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение от видеоцентъра при Община Бургас.

Първоначално двамата варненци са задържани за срок от 24 часа със заповед за полицейско задържане, а впоследствие след повдигане на обвинение за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4 от НК, мярката им на задържане е удължена за срок от 72 часа.

На 29.08. късно следобед състав на Бургаския районен съд определи за двамата извършители на взломната кражба на вещи най–тежката мярка „задържане под стража“.

Работата по случая продължава от служители при Пето Ройонно управление – Бургас и служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви