Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания.

При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител.

Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконно оръжие и застрелял жертвите в главата, съобщи Нова телевизия.

Арестуваните Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са семейни, с деца и са работили на много строителни обекти в София и околните градове. Георги е родом от Троян, а Пламен е от София.

Убитите са 75-годишният Йордан и 70-годишната Марияна. За Йордан се знае, че в бивш треньор по борба, работил дълги години и в чужбина.

Жестокото убийство е извършено на 14 юли в апартамент на централния столичен булевард „Витоша”.

След изстрелите задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет.

След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир.

Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Гоце Делчев”. Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”.

Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

И двамата са криминално проявени, единият е лежал и в затвора. Планирали убийството от около година насам.

Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев”.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

epicenter.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 + 19 =