При драконови мерки за сигурност изведоха д-р Митев от сградата на БАБХ-Бургас

0
152

При изключително сериозни мерки за сигурност от ГДБОП и Жандармерията бе изведен шефът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев от сградата на институцията в града. След над 8 часа разпити и проверка на документи, служителите на МВР откараха д-р Митев, без той да бъде окован в белезници. Предстои разпитите да продължат в следствието.

Припомняме, че по-рано днес Петър Димитров – адвокат на шефа на БАБХ-Бургас – д-р Георги Митев, съобщи, че подзащитният му не е арестуван. На излизане от Агенция той бе лаконичен и отказа коментар за акцията на ГДБОП в Бургас, по думите му, в Агенцията няма арестувани. Той добави само, че здравословното състояние на д-р Митев се е влошило. Въпреки това шефът на БАБХ оказвал пълно съдействие на полицията

Акцията е на ГДБОП и на Специализираната прокуратура. По-рано сутринта се появи информация в национални медии, че акцията е свързана със сигнал на бизнесмени, които са се оплакали, че са рекетирани от служители на БАБХ. Предстои да се разбере дали действително тя е вярна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here