Американци купуват като луди върнати WV

Компанията Volkswagen беше принудена да изкупи от клиентите си в САЩ 380 000 автомобила. За тях беше доказано, че са с манипулирани дизелови двигатели. Останалите 100 000 коли, засегнати от „дизелгейт“, бяха ремонтирани и върнати на собствениците им. Оказа се, че доста американци проявяват много жив интерес към изкупените автомобили и то в много неочаквана посока.

Какво обаче се случва с изкупените обратно автомобили? Техният софтуер се препрограмира и те се връщат обратно на пазара, този път като употребявани коли. Оказва се, че интересът към тях е огромен, тъй като се продават с огромна отстъпка. А освен това разходът на гориво е много нисък, съобщава The New York Times.

Изданието посочва, че VW Golf от 2015 г. с пробег от 60 000 км се продава за 12 000 долара. То цитира директора на автосалона Vorderman Volkswagen в Индиана – Чад Пробст, според когото неговите служители продават по 50-60 автомобила с двигатели TDI. Сред клиентите има хора от цялата страна, които пристигат специално, за да си купят такава кола и дори не поглеждат останалите.

От общо 380 000 изкупени обратно от VW автомобили с дизелови мотори вече 310 000 са си намерили нови собственици. Интересът към тях се дължи на няколко факта. Първият е ниският разход на горива, а вторият – гаранцията от 4 години (или 77 000 км пробег), която правителството на САЩ задължи Volkswagen да предлага на новите купувачи.

Предстои на пазара втора ръка да бъдат пуснати и част от 70 000 бройки от модела Passat, които бяха изкупени обратно от компанията. Очаква се интересът към тях също да бъде сериозен. Явно „Дизелгейт“ се оказва изгоден за американците с по-обикновени портфейли.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven − 1 =