Общински съвет-Бургас прие Община Бургас да кандидатства с проектни предложения изграждане на социални жилища в зона „Д“ на ж.к. “Меден рудник“, както и изграждане на кризисен център в партерен етаж на социално жилище в зона „Д“. Проектът е по приоритетна е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Предложението на администрацията бе прието близо 10 години, след като хората в „Меден рудник“ скочиха срещу изграждането на социални жилища. Този път от администрацията подчертаха, че в тях ще бъдат допускани само млади семейства, които имат висше образование или студенти

„Много от младите семейства, които учат в бургаските университети не могат да си позволят високите наеми в града. От година и половина работим по този проект. Наредбата дава предимство на младите хора, които учат висше образование. Първият проект е за социални жилища за млади семейства, а вторият е за кризисен център, в който да се приютяват жени, жертви на домашно насилие„, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty − 8 =