Обновяват фасадите на още сгради в центъра на Бургас

1
72

Общински съвет-Бургас прие предложението на администрацията за вземане на решение за възстановяване на фасади на сгради в ансамбъл на групова недвижима културна ценност и по туристически маршрут в територията на Централната градска част. Кандидатът за кмет Живко Табаков се изказа против докладната и изрази мнение, че те я пример за неглижирането от страна Община Бургас към крайните квартали на Бургас.

„Само центърът на Бургас ли е важен. Това е пример за неправилна политика. Не съм съгласен, че трябва да се отделят наши средства, за да поправяме частни сгради. Центърът на Бургас е визитна картичка на администрацията. Какво направихме за покрайнините на града. Сега по изборите се сетихте за туристически маршрут. Няма такъв в Бургас, кой го прие и как го рекламираме!?“, каза Табаков

Зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев отговори, че реконстукциите не се правят безвъзмездно. При неизпълнение на указаните, необходими съгласно инвестиционен проект и дадените предписания ремонтно-възстановителните дейности, същите да се извършат от ОП „Общински имоти“ по утвърдени единични цени и показатели по Справочник на цените в строителството, като в тези случаи вложените средства да бъдат претендирани за възстановяване от собствениците на реконструираните сгради и самостоятелни обекти в тях.

Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образование, определи от своя стана казаното от Табаков като невярно. „Не е истина това, че не се работи по отношение на туризма в Бургас. Когато аз станах кмет дори нямаше отдел „Туризъм“. През годините той се разшири, появиха се предприятия, които се занимават именно с тази сфера. Туристическите маршрути са утвърдени с решение на ОбС-Бургас“, каза тя.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here