Кои неща дразнят най-много шофьорите?

Кои действия на пътя вбесяват най-много шофьорите? На този въпрос се опитват да отговорят анализаторите от най-големия онлайн-сервиз за продажба на гуми в Германия – reifen.com. Те са се допитали до близо 700 автомобилисти.

На първо място със 71% са шофьорите, които се приближават плътно до колата пред тях, като присвяткат с фаровете и искат да им се направи път. Точно 70% от допитаните са посочили и водачите, които не подават мигач при завиване или престрояване по време на движение.

С 60% следват шофьорите, които бавят трафика на пътя и карат останалите да нервничат. Велосипедистите, които нарушават правилника за движение, получават 55% от гласовете на допитаните. А 52% от тях се вбесяват от водачите, които бързат да тръгват на светофар, още преди да е светнало зелено.

Кои са другите дразнещи неща? Може да се изненадате!

В Германия също са недоволни от ремонтите по пътищата, така че вторият раздел въпроси от допитването е посветен именно на това. Според 68% от анкетираните, пътищата в страната са в лошо състояние, а 64% са на мнение, че политиците не се интересуват изобщо от проблемите на шофьорите и собствениците на автомобили (тук влиза скандал „дизелгейт“).

По-малко от половината допитани – 48%, са недоволни от глобите, данъците и таксите, които трябва да плащат. А 47% посочват, че не харесват указателните табели, тъй като в тях има много малко информация, както и пътната маркировка. Като цяло 37% смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро.

Друг раздел въпроси е посветен на това, как шофьорите като цяло оценяват обстановката на пътищата. И по конкретно – по-нервен и по-агресивен ли е станал трафикът за последните 10 години? Тук 45% са дали утвърдителен отговор, а 33% считат – „по-скоро да“. С „по-скоро не“ са отговорили 12″, а според 5% движението е станало по-комфортно.

Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви