Общинският съвет в Бургас днес прие студентите от Национална художествена академия – филиал Бургас безвъзмездно да използват за спортните си занимания басейните, стопанисван от ОП „Спортни имоти“. Също така с взетото днес решение се дава възможност за безвъзмездно ползване на стаи за нощувка в Спортна база „Ветрен“ от преподаватели на НХА-Бургас.

Кандидатът за кмет на Бургас и общински съветник Живко Табаков определи приетото с гласовете на ПП ГЕРБ решение като „неравнопоставеност между бургаските деца и академичност“

На общинската сесия преди месец бяха увеличени цените на картите за учениците в града. От администрацията беше извадено как имало нужда от повече средства за поддръжка на общинските бази, а днес допускаме студентите от НХА да ги използват безплатно. Не получих и отговор колко бургаски деца учат във филиала, не получих и отговор колко нощувки на преподаватели ще има общинските бази„, коментира Табаков.

Според общинският съветник за пореден път този Общински съвет взел решение, с което се подкрепяло определено учебно заведение, което поставяло в неравностойно положение всички останали

Когато дотираме висшето образование в Бургас не е ясно и какви са ангажиментите на студентите да останат в Бургас. Това са неща, които 4 години бяха подминавани, а мнозинството продължава да налива пари за деца, които не са от Бургас. ОбС подкрепи създаването на филиал на НХА, но не сме предполагали, че към него ще има и скрити разходи. Бюджетът за тях не е ясен, има много неясноти. Не знаем и дали ще настаняваме само преподаватели„, коментира още кандидатът за кмет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 1 =