Volkswagen се забърква в нов скандал

Изглежда скандалът с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen скоро няма да стигне до своя край. Германският производител беше принуден да ремонтира проблемните автомобили за своя сметка, като им постави нов софтуер. Оказа се обаче, че и той съдържа устройство да измама. То намалява вредните емисии при измерване по време на тестове.

Това става ясно от решението на окръжния съд на Дюселдорф от преди няколко дни. И вероятно ще доведе до

нова вълна от искове срещу Volkswagen

от страна на собственици на дизелови коли на концерна, които трябваше да бъдат оправени.

Устройствата за измама в софтуера са открити при автомобили на Volkswagen, Audi, Seat и Skoda. Те след ремонта продължават да се движат по пътищата на Германия, съобщава изданието WallStreet-Online.de.

Според заключенията на съда, поправката на софтуера от страна на Volkswagen е трябвало да гарантира, че вредните емисии от двигателите са правилно контролирани.

Оказва се, че новата версия работа само при външни температури между 10-32 градуса по Целзий. В случай, че температурите падна под тези стойности или се увеличат над тях, пречистването се деактивира. И дизеловият двигател замърсява повече от позволеното.

Очаква се последствията от решенията на съда да бъдат с ефекта на бомба. Защото претенциите от страна на собственици на дизелови коли на концерна вече бяха уредени. А ръководството на германския производител официално поиска от съдилищата в Германия да прекрати всички искове, тъй като от началото на скандала са минали повече от 3 години.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 + five =