Ако ръстът ти варира около 160 см, със сигурност си се сблъсквала с повечето от тези ситуации при избора на дрехи:

1. Дългите ръкави вървят в комплект с всяка блуза! Висят застрашително и винаги се люлеят под китките ти. Ако ги свиеш, става още по-лошо. Ако се опиташ да ги оформиш навън, най-много да ги подправиш със сос по време на вечеря.

2. Гащеризоните са извън списъка ти с покупки. Освен, че крачолите са ти ужасно дълги, дъното им виси все едно си с памперс.

3. Същото важи и за чарлстоните. Няма начин да ги подгънеш и те да изглеждат добре, а и все още не са създадени толкова високи обувки за тях. Вариантът е да се научиш да ходиш на кокили.

4. Иглата и конецът са най-добрите ти приятели. Специализирала си се в скъсяването и подгъването на панталони.

5. Към почти всяка покупка трябва да добавиш още около 15 лв. за корекциите, които не можеш да направиш сама и ти трябва професионален шивач.

6. Задължително трябва да носиш токчета, когато излизаш вечер. Опитай се да си поръчаш питие, когато си с равни балеринки – рискуваш просто да не те забележат на бара.

7. Не може да си намериш къси панталони, които да ти стоят като къси. Освен, ако не търсиш в детските магазини.

8. Овърсайз дрехите те карат да се чувстваш все едно си попаднала в гардероба на възрастните. Тази тенденция изглежда стилно на високите момичета. Ниските по-скоро изглеждат облечени с дрехи на родителите си.

9. Обсебена си от метеорологичните прогнози! Ако има и най-малка вероятност да вали, трябва да избегнеш дългите поли и панталони, за да не се намокри подгъвът им.

10. Купила си нещо дълго, дала си 15 лв. за скъсяване, носиш го с токчета и пак има вероятноси да се спънеш, когато си облечена с него, така че погледът ти винаги е в краката.

11. Намирането на пола е ад за теб! Когато търсиш къса, ти стига до средата на бедрото, тази с дължина до коляното ти е до прасеца, а миди моделите са като дълги поли!

12. Същото е и със зимните ботуши. Тези до глезените ти достигат прасеца, а моделите до коляното – средата на бедрото.

13. Чорапогащите винаги са дълги. Или трябва да ги навиеш на кръста или в крайна сметка да изглеждаш като дете.

14. Забрави за пазаруването онлайн.

15. Всичките ти дънки са разкъсани на подгъва. Не, те не са купени така!

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви