Думата „нимфомания“ произлиза от гръцкото нимфе, невеста, и мания – страст, безумие. Най-просто казано, това е състояние на повишено полово влечение при жените – тъй наречената хиперсексуалност. Терминът нимфомания се отнася само до жени, при мъжете същото състояние се нарича сатириазис. Отскоро медицинският свят не разпознава и не използва думата „нимфомания“. Според учените тя няма научно значение, тъй като отсъстват ясни критерии, по които да се установи дали една жена е нимфоманка или не. Вместо това човек с висок сексуален апетит трябва да се нарича хиперсексуален.

Истинска лудост

Съществува мнение, че нимфоманията е болестно състояние, сравнимо със зависимост. Тя може да се появи в резултат на силно неудовлетворение от сексуалния живот или проблем с междуличностното общуване. Често от нимфомания страдат жени, преживели тежък емоционален момент. Някои учени я свързват с хормонални отклонения, например по време на бременност или прием на лекарства. Понякога от хиперсексуалност се „разболяват“ и жени, преживели спортна травма или друг вид физическо нараняване. Интересен е случаят на британката Ранди Аманда Фуалърс – тя станала нимфоманка след падане от електронната фитнессистема на Nintendo Wii Fit. Хиперсексуалността почти винаги се съпровожда с неувереност в личния живот, душевна пустота и страдание заради невъзможност да се стигне до оргазъм. Според статистиката 3% от населението на Земята постоянно изпитват сексуално желание.

Мечта на всички мъже?

В съзнанието на повечето мъже идеалната жена се появява в образа на необуздана нимфоманка, на която сексът никога не стига. Но дали, когато я срещнат в реалността, няма да съжалят за това? Сексът по условие е не само физическо удоволствие, но и начин да се отпуснем, да се почувстваме защитени и обичани. Това правило е валидно и за нимфоманките, но в огромни мащаби. Те трудно могат да намерят мъж, който да удовлетвори всичките им изисквания. Факт е, че представителите на силния пол се влюбват в нимфоманки заради отношението им към живота и заради измамното усещане, че ще изпитат голямо удоволствие, задоволявайки такава жена. Има два варианта за изход от подобна връзка – или мъжете си тръгват, защото се чувстват изтощени, или техните сърца са разбити, тъй като на нимфоманката никога не й стига само един партньор.

Ирония на съдбата

Въпреки че винаги са заобиколени от мъже и ги сменят постоянно, нимфоманките са преследвани от чувство за самота. Тяхното вечно търсене наранява онези, които са им най-близки, отдалечава ги от тях. Но най-лошото е, че мъчат сами себе си. Сексът в огромни количества е техният начин да се преборят със самотата и страховете си. И за тях единственият изход е да намерят своя сексманиак. Но това е като търсене на игла в купа сено.

elle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви