На магистралата има и самолети.

Дузина шофьори в американския щат Вашингтон преживяха може би най-голямата изненада в живота си, след като малък витлов самолет кацна на магистралата, по която се движеха. За късмет на пътния участък бе и полицейски автомобил. Той забеляза кацащия автомобил и успя със сирената си да му разчисти трасето. Самолетът по чудо успя да спре точно преди един червен светофар.

Самолетът на Дейвид Аклам получил повреда в горивната система. И се наложило да кацне аварийно на Пасифик авеню в градчето Спанауей, на около 70 км южно от Сиатъл. Патрулиращият полицай Клинт Томпсън го забелязал в огледалото, успял да обърне и да предупреди със сирената идващия насреща трафик да се отдръпне към края на магистралата. Камерата на полицейския автомобил заснела абсурдния инцидент и го превърна в едно от най-гледаните неща в социалните мрежи.


Само бързата реакция на полицая Томпсън е предотвратила по-сериозна беля, коментират медиите в САЩ

По-късно Аклам коментира, че намесата на полицая най-вероятно го е спасила от смърт или от сериозни наранявания. Те биха настъпили при челен удар с насрещно идващите автомобили. „Благодарен съм му, че съобрази толкова бързо“, добави пилотът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen − 11 =