порт прим арт фест

В дните от първи до пети октомври Порт Прим Арт Фест за трета поредна година ще превърне Бургас в есенна културна столица. Патрон на събитието ще бъде една от най-обичаните български певици – „кралицата на шансона“ Богдана Карадочева. Програмата включва изключително премиерни за Бургас събития.

Порт Прим Арт Фест ще стартира с музикална прелюдия на 1 октомври (вторник).

От 19:30 часа в Експозиционен център „Флора“ носителят на „Кристална Лира“ (2005 г.) и „Икар“ за съвременна българска музика (2016 г.) пианист, композитор, продуцент и аранжор Живко Петров, ще представи с концертна премиера новия си солов албум „TEN“. Билети на каса „Часовника“, телефон за информация: 0894 898 098.

Официалното откриване на фестивала на изкуствата ще бъде на следващия ден – 2 октомври (сряда) от 19:30 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска.“

Специален гост ще бъде патронът на тазгодишното издание на Порт Прим Арт Фест – Богдана Карадочева. Пред морската публика тя ще представи своята автобиография „Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две“. Към нея на сцената ще се присъедини журналистът и продуцент Георги Тошев, с когото заедно ще представят филма, който той създава за нея: „Париж на Богдана“. Входът е свободен.

Събитията в заключителния ден на фестивала на изкуствата също са със свободен вход.

Освен богата палитра премиерни събития, Порт Прим Арт Фест 2019 ще предложи на бургазлии и гостите на града и „фестивал във фестивала“.

На 3, 4 и 5 октомври от 18:00 часа в Експо център „Флора“ на ППАФ ще гостува Международен фестивал за късометражно кино „Карантината“. В посочените дни ще можете да гледате напълно безплатно селекция игрални, документални, експериментални филми и анимация от цял свят, с български субтитри. Куратор на прожекциите ще бъде Георги Кръстев – директор на гостуващия за трета поредна година фестивал на късометражното кино.

Порт Прим Арт Фест е фестивал на изкуствата, който цели обогатяване на културната сцена в Бургас и осигуряване на близка среща на морската публика с актуални ценни личности и събития. Форумът осигурява и платформа за комуникация между отделните творци и артформи. Организатор е Гранд Хотел и СПА „Приморец“, със съдействието на Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 + four =