„Точно на хълма на така наречената Симеонова могила е изградена частна винарска изба. Нямам информация там да се копае. Нека да уточним къде и какво е писано, защото се наслушахме на много фалшиви новини, на всякакви такива сайтове със самозвани журналисти – и разследващи, и не. Затова ако ще говорим на тази тема, нека въпросът да е сериозен.“

Това заяви кметът Иван Алексиев по време последното заседание на Общински съвет – Поморие. Думите на кмета бяха в отговор на питане от общинския съветник и лидер на БСП Никодим Стоянов, който бе разтревожен от интернет публикации, твърдящи, че строителна фирма разкопава Симеоновата могила в Ахелой.

Заради присъстващите в залата кметът Алексиев уточни, че най-вероятно става въпрос за терен, който е определен за рекултивация и се намира в землището на град Каблешково. Терен, който няма нищо общо със Симеоновата могила. На него преди 40 години се е намирало сметището на гр. Каблешково.

Чрез становище на Дирекция „Поземлени отношения и комасации“ към Министерството на земеделието ясно е казано, че този терен е определен за рекултивация, а отделно има и приет проект за това.

„Освен всичко, има и решение на Общински съвет – Поморие за рекултивация на въпросния терен. Разбирам, че времената са изборни и всяко нещо вече трябва да се тиражира по лош начин, но мога да ви кажа, че на Симеонова могила няма никакви изкопни работи. Всичко се извършва в землището на град Каблешково, при това отново напомням с разрешението на Общинския съвет“, уточни още кметът Алексиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 4 =