Наследничката на известната бургаска баскетболна фамилия Костови – Димана Костова, дебютира за националния отбор на България за момичета до 14-годишна възраст (родени 2005 г.).

13-годишната състезателка на „Черноморец 2014” взе участие в мачовете от силния международен турнир Словения бол, който се проведе в Словени градец от 15 до 18 август. С екипа на България, талантливата бургазлийка достойно оправда доверието, гласувано й от националния селекционер Маргарита Маринков и помощничката й Калина Попянкова.

Димана Костова е дъщеря на бившите баскетболни звезди и национали Димо Костов и Жанет Жельова, които ръководят свой клуб в Бургас – „Черноморец 2014”.

Димана има по-голяма кака /от първия брак на Димо Костов/ – известната баскетболистка и националка Зорница Костова. Жанет Жельова – Костова е помощник треньор на Лъчезар Коцев в националния отбор момичета до 15 години.

Димана Костова е ученичка на бургаското СУ „Юрий Гагарин”.

На Словения бол малките „лъвици” се класираха на осмо място. В последния си мач от надпреварата тимът ни отстъпи на Израел с 44:48. В груповата фаза нашите обаче се наложиха над същия съперник с 61:54 след обрат през второто полувреме.

В първия си мач за местата 5/8 след груповата фаза българските момичета отстъпиха пред Латвия с резултат 41:55. В групата българският тим загуби от Полша и Словения съответно с 51:66 и 50:70, и победи Босна и Херцеговина с 60:43.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Да, след тотално тикане от страна на мама и тати . При толкова по-талантливи момичета в страната и в Бургас. А за момичето от Нефтохимик Теодора нито дума , нали? Само тромавите и лигави момичета с родители баскетболисти са най-важни!!! Шуробаджанащина и в спорта!

  2. Прекрасно, талантливо дете! Треньорите трябва дс се състезават да я имат в отборите си . А относно родителите- ами просто баскетболът е в кръвта и, а хъсът и харизмата са и дар от Бога.
    п.с Хейтът вече не е на мода

  3. Завист? Хейт? Не, просто обективен! Докато тикат такива в националните отбори – все ще губят! Поне спорта да е спортсменски! Ама надали.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × one =